Dsc01648
12. sep 2023 Mental Helse

610 lys til minne om alle vi mistet til selvmord i 2022

Søndag, 10. september, var det lysmarkering over hele landet i forbindelse med Verdensdagen for selvmordsforebygging. Under markeringen i Oslo ble oppropet for bedre selvmordsforebygging overlevert til kunnskapsminister Tonje Brenna (Ap).

Taylor flowe 4nkoeaqatga unsplash
28. aug 2023 Mental Helse

Grieg Foundation støtter YAM

Mental Helse setter utrolig stor pris på at Grieg Foundation ser verdien av YAM og ønsker å støtte programmet. – Samarbeidet med Grieg Foundation sørger for at nesten 100 skoleklasser får YAM de kommende tre årene, viser prosjektkoordinator Fredrik Nordanger til.

Brooke cagle  uhvrvdr7pg unsplash
22. aug 2023 Mental Helse

Fem tips til nye studenter

Livet som student kan være overveldende. Mental Helse sin Studenttelefon og -chat er her for deg hver dag, fra. kl. 18 til 02. Her får du i tillegg fem tips som kan hjelpe deg litt på vei.

Åpenhetsprisen 2022 raja nyquist arild koss
21. aug 2023 Mental Helse

Hvem bør få Åpenhetsprisen 2023?

Hvert år deler Mental Helse ut Åpenhetsprisen. Hvem bør få prisen for 2023? Send inn ditt forslag innen 10. september.

Dsc01156
17. aug 2023 Mental Helse

Vil ta kampen på Stortinget: - YAM må tilbys alle skoleelever

I debatten «Selvmordsforebygging – fra ord til handling» på Arendalsuka ble Mental Helses undervisningsprogram, YAM, trukket frem som et av de viktigste tiltakene for å nå regjeringens nullvisjon for selvmord.

Myrseth og trøen
14. aug 2023 Mental Helse

Politisk duell om psykisk helse på Arendalsuka

Arendalsuka er i gang og mandag 14. august arrangerte Mental Helse en politisk duell mellom Cecilie Myrseth (Ap) og Tone W. Trøen (H). Mental Helses skoleprogram, YAM, ble trukket frem som et av de viktigste tiltakene for bedre forebygging av psykiske helseutfordringer blant unge.

2
8. aug 2023 Mental Helse

Over 20.000 har engasjert seg for selvmordsforebygging

De siste fem årene har 165 barn og unge tatt sitt eget liv. Tusenvis har nå engasjert seg i en underskriftskampanje for bedre forebygging av selvmord.

Gfdg
8. aug 2023 Mental Helse

Møt oss på Arendalsuka 2023

Mental Helse stiller med egen stand og deltar i flere debatter på Arendalsuka 2023, som går av stabelen fra mandag 14. til fredag 18. august. Her er alt du trenger å vite om programmet vårt. Sees vi der?

Politisk debatt om psykisk helse   coverfoto til event
3. aug 2023 Mental Helse

Arendalsuka 2023: Ap og H i duell om psykisk helse

Mental Helse inviterer deg til å følge vår politiske duell under Arendalsuka 2023! Duellen finner sted på Arendal bibliotek, mandag 14. august, men du kan også følge den direkte fra Facebook. Mer informasjon finner du her.

Philip jonsen sykkeltur
2. aug 2023 Mental Helse

Syklet 24 timer i strekk for Mental Helse

Philip Jonson har hittil samlet inn nesten 180.000 kroner til Mental Helse for å rette fokus på at menn må bli flinkere til å søke hjelp når ting er vanskelig. Les mer om sykkelstuntet og støtt spleisen her.

Sidetmedord ny
7. jul 2023 Mental Helse

Sidetmedord får ny nettside!

Vi er glade for å kunne dele at vi snart har en ny og mer moderne nettside for Sidetmedord.no. Nåværende nettside har hjulpet mange over flere år, men nå bytter vi til en mer brukervennlig og moderne plattform.

Åpningstider kopi
29. jun 2023 Mental Helse

Mental Helse - Åpningstider sommer 2023

Sommeren er her! Her finner du oppdatert informasjon om svartjenestene våre, pressekontakter og åpningstider gjennom sommeren.

Dsc09450
28. jun 2023 Mental Helse

- Jeg har vært heldig

Mental Helse deltar på Oslo Pride for første gang med egen stand. – At vi er synlige på Pride og at vi har politikk på området, viser at vi tar utfordringene på alvor og at vi er en organisasjon hvor alle skal kunne føle seg velkomne.

Johnny leo
18. jun 2023 Mental Helse

Går 15 mil baklengs i tøfler for Mental Helse

Johnny Leo Olsen mistet bestekompisen sin i selvmord. Siden har han hatt lyst å gjøre noe for å sette fokus på psykisk helse. I sommer skal han gå baklengs fra Stavern til Oslo – i tøfler.

Utvalgsleder Øystein Mæland overrekker rapporten "Bedre beslutninger, bedre behandling" fra Ekspertutvalget for samtykkekompetanse til helseminister Ingvild Kjerkol.
15. jun 2023 Mental Helse

Ekspertutvalget for samtykkekompetanse

God behandling gir godt samfunnsvern, ikke økt bruk av tvang, fastslår et samlet utvalg.

Dsc06489
9. jun 2023 Mental Helse

Regjeringens satsing på psykisk helse utgjør en femtilapp i året

Opptrappingsplanen for psykisk helse fremstår lite forpliktende og mangelfull. 3 milliarder over 10 år til psykiske helsetiltak høres kanskje mye ut, men det tilsvarer knappe 50 kroner per innbygger i året. Vi mangler fagfolk, døgnplasser og tiltak som faktisk virker.

Ole marius minde johnsen foto adrian pracon
8. jun 2023 Mental Helse

– Ett selvmord er ett for mye

Hver uke mister vi 12 medmennesker i selvmord. 12 sønner, døtre, mødre, fedre, søsken, kollegaer og kamerater. Dette er bare den offisielle statistikken. Mørketallene er sannsynligvis store. Selvmord er et alvorlig samfunnsproblem.

Microsoftteams image (2)
6. jun 2023 Mental Helse

Skriv under for bedre forebygging av selvmord

Hver uke tar 12 mennesker i Norge sitt eget liv. Selvmord er i dag den fremste dødsårsaken blant unge i Norden. Nå har vi, sammen med flere organisasjoner, startet en underskriftskampanje for bedre forebygging av selvmord i Norge.