21. aug 2023 Mental Helse

Hvem bør få Åpenhetsprisen 2023?

Hvert år deler Mental Helse ut Åpenhetsprisen. Hvem bør få prisen for 2023? Send inn ditt forslag innen 10. september.

Petter Nyquist (t.v.) og Abid Raja er vinnere av Åpenhetsprisen 2022. Den blir delt ut av Jill Arild (t.v.), landsleder i Mental Helse og Else Kåss Furuseth, under markeringen av Verdensdagen for psykisk helse. (Foto: Emilie Gjengedal Vatnøy)

Prisen er en anerkjennelse til en person, organisasjon eller gruppe utenfor Mental Helse som har gjort en ekstra innsats for å øke kunnskapen om psykisk helse.

Kandidatene må ha markert sin åpenhet på en tolerant og inkluderende måte og medvirket til å redusere fordommene rundt psykiske helseutfordringer. Åpenhetsprisen deles ut av Mental Helse den 10.oktober, som er Verdensdagen for psykisk helse.

Frist for nominasjon: 10. september

Alle kan foreslå en kandidat, gruppe eller organisasjon de mener fortjener prisen. Send ditt forslag og en kort begrunnelse til post@mentalhelse.no.

Juryen for Åpenhetsprisen består av en representant fra sentralstyret og to fra administrasjonen i Mental Helse, samt en representant fra Verdensdagen for psykisk helse.

Tidligere vinnere er bl.a. Abid Raja, Petter Nyquist, Fabian Stang, Else Kåss Furuseth, Arnhild Lauveng, Thomas Seltzer, Marianne Mjaaland og Lars Erik Lund.

Flere saker fra Mental Helse