Støtt vårt arbeid

Mental Helse trenger din hjelp for å fortsette sitt viktig arbeid. Hjertelig takk for din støtte!

Klikk her for å bli fast giver

Oppsigelse: Det er ingen bindingstid, og du kan når som helst si opp din fastgiveravtale ved å kontakte oss på post@mentalhelse.no eller ringe 352 96 060. Det gjelder både for avtaler med faste bidrag via SMS, AvtaleGiro, Vipps og giro i posten. Er du fastgiver med AvtaleGiro kan du stoppe betalingen i din nettbank, men du må samtidig gi oss beskjed om at vi skal avslutte avtalen.

Engangsbidrag

Ønsker du å gi Mental Helse et engangsbidrag? Det gjør du enkelt via SMS, Vipps eller kontooverføring.

 • SMS: Send SAMMEN til 2490 (kr. 50)
 • Gavekonto: 2680 07 92532
 • Vipps – Mental Helse: 81733
 • Vipps – Hjelpetelefonen: 520401
 • Ønsker din bedrift å gi en pengegave, kan vi sende faktura. Kontakt oss på: post@mentalhelse.no

Start din egen innsamling

Du kan lett opprette din egen innsamling for Mental Helse på Facebook. På din Facebook-profil kan du klikke på «Innsamlingsaksjoner» i menyen til venstre og følge instruksjonene. Facebook sender pengene som samles inn til Mental Helse, og tar ingen avgifter for tjenesten. Om du ønsker at pengene dine blir rettet til et spesifikt lokallag, kontakt oss på e-post.

Bedrift

Ønsker din bedrift å støtte Mental Helses arbeid?

 • Klikk her for å bli bedriftsstøttemedlem. Bedriftsstøttemedlemmer mottar tre eksemplarer av hver utgave av fagbladet Sinn og samfunn. Bladet utkommer fem ganger i året.
 • Om din bedrift ønsker å gi pengegave, sender vi dere gjerne en faktura. Kontakt oss på: post@mentalhelse.no eller tlf. 352 96 060.
 • Andre type samarbeid, kontakt oss på: post@mentalhelse.no eller tlf. 352 96 060.

Minnegaver

Når en av dine nærmeste er gått bort, kan det være en alternativ å gi en minnegave i stedet for blomsterhilsen. Vi er svært takknemlige om dere ønsker å støtte Mental Helses arbeid.

 • Fortell deltakerne at de pårørende ønsker støtte til Mental Helse i stedet for blomster.
 • Gi deltakerne Mental Helses gavekonto: 2680 07 92532 og be dem skrive i meldingsfeltet hva gaven gjelder. For eksempel: «Minnegave ved Kari Nordmann sin bortgang».
 • Kontakt oss for å få oppgitt total gavesum. Det vil ikke bli oppgitt hvor mye hver enkel giver har donert, men vi oppgir navn til giverne og den totale summen som er kommet inn. Kontakt oss på: post@mentalhelse.no eller tlf. 352 96 060.
 • Om dere ønsker en takkeannonse på trykk i en avis, kontakte oss på: post@mentalhelse.no eller tlf. 352 96 060.

Jubileumsgaver

Det er mange som ønsker å støtte en viktig sak i forbindelse med jubileer. Vi er veldig takknemlige dersom du ønsker å benytte jubileumsdagen din til å støtte Mental Helses arbeid.

 • Fortell deltakerne at du ønsker å støtte Mental Helses arbeid i stedet for blomster.
 • Gi deltakerne Mental Helses gavekonto: 2680 07 92532 og be dem skrive i meldingsfeltet hvem sin feiring gaven gjelder. For eksempel: «Jubileumsgave i anledning Ola Nordmanns 50-års feiring».
 • Kontakt oss for å få oppgitt total gavesum. Det vil ikke bli oppgitt hvor mye hver enkel giver har donert, men vi oppgir navn til giverne og den totale summen som er kommet inn. Kontakt oss på: post@mentalhelse.no eller tlf. 352 96 060.

Arv og testament

- Det er fint å vite at en kan bidra til en god sak også etter ens bortgang. Velferdssystemet er avhengig av at organisasjoner tar oppdrag som staten ikke gjør selv. Pengestøtten organisasjonene får av staten dekker bare deler av virksomheten, og testamentariske gaver er en viktig inntektskilde for organisasjoner.

Gode råd til deg som skal skrive testament:
1. Få en oversikt over verdiene dine
Lag en oversikt over hus og eiendom, bankinnskudd, verdipapirer og eventuelt løsere.
2. Snakk med dine nærmeste
Da kan du sikre at testamentet ikke bare blir i henhold til dine ønsker, men også de andres ønsker.
3. Fordel verdiene dine
I testamentet angir du hvem som skal ha hva, og oppgi gjerne i prosenter.
4. Skaff to vitner
Testamentet må undertegnes av deg og bevitnes av to personer over 18 år.
5. Sørg for trygg oppbevaring
Den sikreste er å levere det til Tingretten.

Ønsker du at ditt engasjement lever videre? Husk at også små gaver er svært viktige for Mental Helses arbeid.

 • Les mer om kampanjen La ditt hjerte banke videre for din hjertesak her.
 • Besøk nettside Det gode testament her.
 • Vurderer du å gi en testamentarisk gave til Mental Helses arbeid og trenger hjelp, kontakt oss på: post@mentalhelse.no eller tlf. 352 96 060.

Kjøp gaver fra Mental Helses nettbutikk

Besøk vår nettbutikk og kjøp en gave til deg selv eller en du kjenner.

Grasrotandelen

Grasrotandelen er en ordning som gjør det mulig for spillere hos Norsk Tipping å gi 7 prosent av spillinnsatsen direkte til Mental Helse. Les mer her.

Dette går pengene til

Ved å støtte Mental Helses arbeid støtter du utvikling av blant annet Hjelpetelefon og de ulike prosjektene våre som Venn1, Føniksalliansen og YAM. Ditt bidrag støtter også vårt arbeid opp mot politikere, ditt nærmeste lokallag og møteplassen nær deg. Klikk her for å lese mer om vårt arbeid.

For Mental Helse er åpenhet rundt pengebruken en selvfølge. Mental Helse er blant de organisasjonene som er godkjente av Innsamlingskontrollen. Over 90 % av pengene går til formålet og administrasjonskostnader er kun 9%.

Skattefradrag for gaver

Du får skattefradrag når du gir en pengegave på 500 kroner eller mer til frivillige organisasjoner. Mental Helse melder automatisk inn gaver til Skatteetaten. For å gjøre dette, trenger vi å registrere giveres navn, adresse og fødselsnummer. Du kan registrere dette enten på MinSide eller kontakte oss på: post@mentalhelse.no eller tlf. 352 96 060.

Personvern

Mental Helse tar vare på dine personopplysninger og behandler dem på en trygg måte. Les personvernerklæring for Mental Helse her.

Vilkår og retningslinjer for gaver og medlemskap

Mental Helse er en ideell organisasjon, og er medlem av Norges Innsamlingsråd og Innsamlingskontrollen. Gavene vi får fra virksomheter og privatpersoner går til aktivitet og prosjekter i Mental Helses regi.
Les vilkår og retningslinjer for gaver og medlemskap

Har du spørsmål, kontakt oss på post@mentalhelse.no eller tlf. 352 96 060.

Sinn og samfunn

Sinn og Samfunn er inkludert i medlemskap i Mental Helse, slik at du som medlem får tilsendt fem utgaver av magasinet årlig (200,-). Frittstående abonnement koster 350,- i året

Nettbutikk

Besøk vår nettbutikk og kjøp en gave til deg selv eller en du kjenner. KLIKK HER.