20150110 hjelpetelefonen 0966

Hjelpe­telefonen

Hjelpetelefonen er en lavterskel telefon- og nettjeneste for alle som trenger noen å snakke eller skrive med.

Om Hjelpetelefonen

Mental Helse sine svartjenester driftes i Skien. Den første av svartjenestene, Hjelpetelefonen, ble startet i 1992. Siden da har våre veiledere besvart anrop døgnet rundt, hele året. Det er gratis å ringe Hjelpetelefonen på telefonnummer 116 123. I tillegg til telefontjenesten, finner du også svartjenestene Sidetmedord.no og Arbeidslivstelefonen her. Mental Helse sine tjenester er for alle som trenger noen å snakke med eller skrive til.

Verdigrunnlag

Vår visjon er å være en nasjonalt og internasjonalt anerkjent telefon- og nettjeneste som bidrar til trygghet, selvstendighet og mestring. Våre verdier: Håp, åpenhet, respekt, medmenneskelighet, trygghet.

“Jeg føler meg lettere og bedre til sinns. Det er også første gang mine indre tanker er delt med noen andre enn meg selv, kan si at en liten barriere er brutt”.

Kvinne, 25

“Tusen takk, det var veldig godt å finne noen som lytter og har råd å komme med.”.

Mann, 45

.“Det er så godt å ha noen å snakke med, jeg føler meg roligere. Kan jeg ringe igjen?”

Kvinne, 62

Årsrapport 2018

Årsrapportene dekker virksomhet og resultater til alle svartjenestene, Hjelpetelefonen, sidetmedord.no og Arbeidslivstelefonen i det aktuelle år. Her kan du lese om alle tilbudene tjenestene leverer, samt synlighet i offentligheten, om veiledere og rådgivere, styret, jubileum mm.