Hjelpetelefonen
116 123

Våre ambassadører

Hjelpetelefonens ambassadører har alle markert seg med et stort engasjement for psykisk helse. Ved å dele sine egne historier og erfaringer har de på hver sin måte bidratt til å sette temaet på dagsorden. Deres engasjement er med på å ufarliggjøre psykiske helseplager som samtaletema, men også senke terskelen for å be om hjelp når man har det vanskelig. Vi er derfor stolte og glade for å kunne presentere følgende personer som våre ambassadører!

P1915

Claus Lundekvam

Historien til Claus er godt kjent for mange av oss, og han har vært åpen og ærlig om sine utfordringer som rusavhengig. Etter 20 år som profesjonell fotballspiller møtte han på store utfordringer, og det tok mange år med opp og nedturer før han fant sin vei tilbake til et rusfritt og meningsfylt liv.

Kil 5369 fullsize

Solveig Kloppen

Solveig er for mange kjent som en folkekjær programleder for ulike program i både TV og radio. Alltid like sprudlende og blid har hun ledet oss igjennom alt fra prisutdelinger til talentkonkurranser, underholdningsprogram og ulike arrangementer.
I 2017 fikk Solveig livet sitt snudd på hodet. I løpet av kort tids mellomrom, mistet hun først sin mor og deretter sin søster.

Fabian stang2

Fabian Stang

Fabian Stang er en norsk advokat og politiker (H), som var statssekretær for Norges innvandrings- og integreringsminister Sylvi Listhaug i Justis- og beredskapsdepartementet. Han var ordfører i Oslo fra 2007 til 2015. Fabian Stang kjempet i mange år med angst og depresjon, og i 2011 vant han åpenhetsprisen for sin åpenhet om psykiske vansker.

Bilde1

Sabina Majaliwa

Sabina Majaliwa, er 19 år og går på videregående skole. Hun drømmer om å bli skuespiller og psykolog, men hun er også en av Norges aller største TikTokere med nesten 600.000 følgere. Sabina hadde en video i begynnelsen av 2019 som gikk totalt viralt og fikk over 20 mill views! Sabina bruker sin TikTok-konto blant annet til å sette fokus på psykisk helse og på kulturelle ulikheter.

Else kåss

Else Kåss Furuseth

Else er en av Norges mest profilerte komikere. Hun er kjent fra en rekke tv-programmer, bl.a. Torsdag kveld fra Nydalen, Det er lov å være blid, Mandagsklubben og Kåss til kvelds. Hun fikk svært god respons på sin forestilling Kondolerer der hun forteller om livet etter at hun som 11-åring mistet moren, og som 28-åring mistet broren. Begge valgte å ta sitt liv.

Se alle nyhetene fra Hjelpetelefonen Nyheter fra Hjelpetelefonen