24. okt 2022 Psykobloggen

Jeg er her for deg

Når spurte du sist en venn ”hvordan går det med deg, egentlig?”

Colourbox38564471 venner

Det er krevende for mange å ta steget om og ta kontakt med en venn når livet er vanskelig. Det må vi gjøre en innsats for at det ikke skal være. Vi må bry oss, og vi må aldri slutte å spørre. Vi må ikke være redd for å snakke om følelser og utfordringer. Jeg tror at hvis vi åpner mer opp om det som er vanskelig, blir det lettere for andre å gjøre det samme til oss. Det er med på å normalisere livets utfordringer. Det er ingen som har et liv som alltid går på skinner. Vi har alle noe, i større eller mindre grad, fra en tid til en annen. Det som er så fint er at åpenhet gjør livet lettere å bære. Det er åpenhet, ærlighet og kjærlighet som fører oss mennesker nærmere hverandre.

Det er mange som ikke snakker med noen, og mange som ikke har noen å snakke med, tror de. Ingen kan hjelpe om ingen vet, derfor er det så viktig å våge være ærlig om hvordan du egentlig har det.

En oppfordring til alle om å tørre dele med noen. Til å ta seg tid til å være der for andre. Kjente og bekjente. Til å tørre å spørre. Ikke spør i forbi farten mens du haster av gårde, spør når du vet at du har tid til å ta i mot svaret. Vær tydelig med menneskene rundt deg at hvis noen har noe på hjertet som de ønsker å snakke om så er «jeg her for deg».

Å velge åpenhet, og å vise at vi bryr oss og er tilstede – det kan gjøre en stor forskjell.

Malin rysstad

Malin Ali

Malin skriver om mellommenneskelige relasjoner. Hun er opptatt av likeverd og forståelse på tvers av kulturer, etnisitet og sosioøkonomisk status. På bunn er vi alle mennesker og vi må ta vare på hverandre, vise tålmod, omsorg og kjærlighet.

Flere innlegg fra Malin Ali

Relaterte saker