Verdensdagen for psykisk helse
10. oktober: Mental Helse Bø markerer Verdensdagen for psykisk helse på samfunnshuset på Straume med rikholdig program.
4. okt 2021 Mental Helse Bø

Feirer gjenåpningen med sosial aften

Mental Helse Bø markerer gjenåpningen av samfunnet med underholdende og sosial aften under avviklingen av årets Verdensdag for psykisk helse neste søndag.

Leder for lokallaget mener det ikke kunne passet bedre enn å feire under årets markering av Verdensdagen for psykisk helse.

Gratis
- Mange har slitt under pandemien. Derfor er det ekstra fint at vi kan arrangere med en stor sosial happening på Samfunnshuset på Straume søndag den 10. oktober. Alle er velkomne, og alt er gratis. Vi ønsker ikke å røpe for mye av innholdet, men det blir blant annet musikalske innslag, spennende foredrag, loddsalg og ikke minst god tid til en prat sammen. Servering blir det naturligvis også. Jeg er imponert over den jobben komiteleder Inger Kristoffersen har lagt ned i planleggingen av markeringen, sier leder for Mental Helse Bø, Svein Inge Lundli.

Kunnskap
Mange og lange måneder med sosial avstand, isolasjon og usikkerhet har satt sine spor i samfunnet.
- Det handler om at vi skal være vær oppmerksom, være til stede og følge opp mennesker rundt oss. Folkehelseinstituttet sin undersøkelse om smitteverntiltak, livskvalitet og psykisk helse fra vinteren 2020, viste at flere har slitt med ensomhet og psykiske plager i denne perioden. Verdensdagen for psykisk helse har som mål å spre kunnskap og gjøre det lettere å snakke åpent og fordomsfritt om psykisk helse. Den psykiske helsen vil bli utfordret gjennom livet. Det å slite psykisk i perioder er normalt, og halvparten av oss har eller vil få en psykisk lidelse i løpet av livet. Nettopp fordi det angår så mange, er det nødvendig at vi er klar over hva vi kan gjøre i hverdagen for å bygge motstandskraft, men også hvilke verktøy vi har for å møte psykiske utfordringer, sier Lundli.

Verdifulle
Årets kampanjetema er livet i og under en pandemi, og skal belyse hvor verdifulle vi er for hverandre for å forebygge ensomhet og utenforskap. God psykisk helse handler om motstandskraft. De som opplever å ha venner og et fellesskap er bedre rustet til å håndtere store omveltinger i livet. Sosial støtte er forebyggende, samtidig som det øker sjansen for å søke om å få hjelp når det butter imot. Samtidig henger det ofte sammen med opplevelsen av nærhet til andre, som for mange har vært utfordrende i en tid med større avstand til dem vi vanligvis har rundt oss. Derfor passet det fint at vi kan møtes i sosialt lag på samfunnshuset akkurat nå, avslutter han.

Flere saker fra Mental Helse Bø