14. apr 2023 Mental Helse Sørum

Tur til Arbeidermuseet!

Vil du bli bedre kjent med Oslos industri- og arbeiderhistorie? Bli med på omvisning og minivandring på Sagene!

Oppmøte kl.14 rett utenfor Arbeidermuseet, Sagveien 28, 0459 Oslo, LØRDAG DEN 22.APRIL Omvisningen er gratis.

Vi tar toget fra Sørumsand kl 11.29 til Oslo S. Fra Jernbanetorget går buss for trikk kl 13 fra plattform D (Buss nr 91, Heimdalsgata). Vi går av i Heimdalsgata, og tar trikk nr. 12 (Kjelsås) som går kl. 13.08 til Biermanns gate. (Det går trikker her hele tiden, så om vi ikke rekker denne, så kommer neste få minutter senere).Tilbake igjen tar vi trikk nr. 11 fra Biermanns gate til Heimdalsgata, og buss derfra tilbake til Jernbanetorget.

I Hønse-Lovisas hus er det en liten kafé der vi kan gå og få oss en matbit. Foreningen dekker mat og drikke. Det er ikke bindende påmelding, men si fra om du skal være med likevel.

Om Arbeidermuseet: Fra midten av 1840-årene dukket det opp moderne industri i dette området av Oslo. Dette var en del av den industrielle revolusjonen i Norge. I løpet av omvisningen skal vi se på et par av de tidlige fabrikkene. Du vil høre om mennene som starter denne bransjen. Men mest snakker vi om arbeidskraften. Hvordan var arbeidsforholdene? Hvordan var levestandarden deres? Og du vil også høre om de tidlige fagforeningene. Vi havner i en leilighet som viser hvordan arbeiderklassen kunne leve for hundre år siden.

Flere saker fra Mental Helse Sørum