16. nov 2022 Mental Helse Vest-Telemark

Nyhetsbrev Mental Helse Vest-Telemark november 2022

Et nyhetsbrev med både gode og mindre gode nyheter, men vi jobber hardt for at det gode skal vinne.

Det finnes gode nyheter. Det finnes ikke fullt så gode nyheter. I dette nyhetsbrevet serverer vi dessverre begge deler. Men vi starter i det positive hjørnet.
-
Vi inviterer alle medlemmer i Mental Helse Vest-Telemark til julelunsj på Rokk kafé i Seljord tirsdag 6. desember kl. 13.00. Påmelding er ikke nødvendig, men hvis du har tenkt å komme, er det hyggelig om du sender en sms eller ringer meg på 95 80 97 38, så er det litt lettere å planlegge for oss.
-
Vi hadde en fin markering av Verdensdagen på Rokk kafé i Seljord i oktober. God mat, god stemning, fint innlegg av Eilev Erikstein, loddtrekning og allsang – det er et godt minne å se tilbake på.

Jeg deltok også under en gudstjeneste i Grunge kirke, som del av verdensdagmarkeringen. Selv om jeg verken er kirkegjenger eller synderlig religiøs av meg, synes jeg at kirkene i Vest-Telemark er gode steder å være. Kanskje er det flere enn meg som kunne hatt glede av å stikke innom en kirke en gang iblant?
-
Så til det som ikke er like hyggelig:

Da jeg begynte å tenke på muligheten for å starte et Mental Helse-lag i Vest-Telemark, gikk det ikke lang tid før jeg spurte meg selv om dette egentlig var så lurt.

Er jeg ikke egentlig litt for gammel til å dra i gang et så langsiktig arbeid? Vil jeg klare å håndtere aktivitet i et så stort distrikt når jeg periodevis må være mye borte fra Vest-Telemark? Hvordan skal jeg klare å betjene et så stort distrikt når jeg ikke en gang kjører bil selv?

Og sist, men ikke minst: Burde jeg ikke ta hensyn til at det ikke er så lenge siden jeg var utmeldt av Mental Helse i noen år, og at jeg har fått noen sår etter mange år som veldig engasjert på mange områder av feltet for psykososial helse?

Vel, jeg valgte å gå i gang likevel. Det gikk da også bra lenge – helt til det plutselig ikke gikk så bra lenger. For å ikke gjøre det for personlig og for vanskelig, både for meg selv og dere:

I forrige uke ble det klart for meg at en av forutsetningene for å fortsette å lede Mental Helse Vest-Telemark var borte. Etter en runde med styret og organisasjonsrådgiver, ble det klart at det kan bli vanskelig å stable et nytt styre på beina fra kommende årsmøte.

Jeg synes dette er trist. Jeg synes iblant at det er ganske flaut også. Men jeg tok en sjanse, tanken var god, og vi har da fått til en del mens vi har holdt på, synes jeg.

Jeg vil ikke spekulere i hva som skjer videre. Vi i styret kommer framover mot årsmøtet til å jobbe langs to spor:

Det første sporet kan vi kalle «Mental Helse-sporet». Vi vil, i samarbeid med organisasjonsrådgiver og fylkesstyret, sørge for at alt blir gjort så formelt riktig som mulig, til det beste for medlemmer og fylkesledd, i tida fram mot årsmøtet. Vi vil gjøre alt vi kan for å se om vi kan få på plass et nytt styre. Vi har heller ikke i år valgkomité i laget, slik det fort kan bli når det er få aktive medlemmer i et lag, men hvis du, eller noen du kjenner, er interessert i å være med på en «redningsaksjon» for Mental Helse Vest-Telemark, så ta kontakt med organisasjonsrådgiver Jonas Ørnes Andersen på 929 76 395, eller meg på 958 09 738.

Det andre sporet kan vi kalle «Rokk-sporet». Det er min intensjon at de av medlemmene som har vært aktive i laget, eller som har hatt lyst til å bli aktive i laget, ikke skal bli stående på bar bakke dersom det ikke lykkes å sikre videre drift av Mental Helse Vest-Telemark.

Kanskje fortsetter noen av oss å treffes på Rokk kafé (og kanskje også på andre kaféer i Vest-Telemark)? Kanskje etablerer vi et uformelt Vest-Telenettverk for folk med psykososiale utfordringer, enten de er medlemmer av Mental Helse, eller ikke?

Hvis du kan tenke deg å være med i et slikt nettverk dersom det blir en del av løsningen – et slikt nettverk vil ikke under noen omstendighet starte opp før årsmøtet er avholdt og vi vet hvordan det har gått med Mental Helse Vest-Telemark – er det bare å ta kontakt, ved å ringe meg, eller sende en melding til 95 80 97 38.
-
Vi kan heldigvis runde av med en hyggelig nyhet:

Linda Greiner i styret har lagt ut følgende melding (8. november) i den private Facebook-gruppa vår Mental Helse Vest-Telemark:

«Jeg vil sette i gang med litt kafetreff. Trenger forslag på tidspunkt. Veldig lavterskel, skal sjekke egen timeplan og så komme med noen dager.»

Vi oppfordrer alle medlemmer som er på Facebook til å bli med i Fb-gruppa. Det kan være at dere må sende en venneforespørsel til Linda først, slik at hun kan invitere dere inn i gruppa, men hun er veldig hyggelig, så ikke vær redde for å gjøre det:)

Hvis du ikke er på Facebook, men har lyst til å få informasjon om kafétreffene, kan du kontakte meg på 95 80 97 38, så setter jeg deg i kontakt med Linda.
-
Vi ønsker alle våre medlemmer og samarbeidspartnere gode førjulsdager!

Flere saker fra Mental Helse Vest-Telemark