11. jul 2022 Mental Helse Vest-Telemark

Nyhetsbrev Mental Helse Vest-Telemark juli 2022

Ikke vær redd for å ringe / Trivelig sommerlunsj i juni / Verdensdagarrangement i Seljord / Rask psykisk helsehjelp i Vest-Telemark


Det er juli og tid for å lade batteriene, som vi gjerne sier. Men for en del av Mental Helses medlemmer kan det være motsatt: Når de ansatte i tjenestene tar ferie, for å lade sine batterier, tappes kanskje batteriene til de av oss som møter stengte dører og automatiske telefonsvarere der det pleier å være noen å være sammen med og noen å snakke med.

Vi i lokallaget Mental Helse Vest-Telemark klarer ikke å gjøre så mye med det, foreløpig; vi er få i styret, og det er snakk om store avstander, men ingen skal være redde for å ta kontakt, om stort og smått. Leder Odd Volden kan nås på mobil 95 80 97 38, og om han ikke kan ta telefonen akkurat når du ringer, ringer han tilbake så fort han har anledning.

Vi minner også om Mental Helses hjelpetelefon og chat-tjenester. Disse tjenestene er til for å brukes, så ikke nøl med å gjøre det, hvis du kjenner at ikke alt er som du synes det skal være.


Sommerlunsjen vår på Rokk kafé i Seljord i slutten av juni ble veldig trivelig, med god mat og høy stemning i hyggelige omgivelser. Slikt gir motivasjon til å arbeide videre med å utvikle laget!


Vi har søkt om og fått penger til et arrangement i Seljord i begynnelsen av oktober, i forbindelse med Verdensdagen for psykisk helse. Seljord kommune har invitert til et samarbeid, og vi har allerede hatt det første planleggingsmøtet. Det kommer mer informasjon om dette i senere nyhetsbrev.


Vi tar med litt fra en e-post vi har fått fra Kari Gro Espeland:

«Nissedal, Fyresdal, Tokke, Kviteseid og Seljord har hatt saka om RPH (Rask psykisk helsehjelp, min anmerkning) til politisk handsaming i sine kommunestyre, med positive vedtak om etablering av RPH i eit vertskommunesamarbeid.

Vinje vil (av praktiske årsaker) ha saka i kommunestyret etter ferien, men det er gjeve positive signal frå Vinje om at dette er noko kommunen ynskjer å satse på.

Det er Seljord som skal vera vertskommune for samarbeidet om RPH og vil starte med planlegginga etter ferien.»

Mental Helse Vest-Telemark har vært med i en referansegruppe for dette prosjektet. Rask psykisk helsehjelp er et lavterskel-behandlingstilbud til mennesker over 16 år, som opplever angst- og depresjonsutfordringer. Dette blir en spennende tilvekst til tjenestetilbudet i Vest-Telemark.


Vi ønsker medlemmer og samarbeidspartnere en god sommer!

Flere saker fra Mental Helse Vest-Telemark