2. jun 2022 Mental Helse Vest-Telemark

Nyhetsbrev Mental Helse Vest-Telemark juni 2022

Sommerlunsj i Seljord / Verdensdagen for psykisk helse / Mental Helse Vest-Telemarks første kommunebesøk / Om “realitetsorientering” og håp / Husk Hjelpetelefonen


Det blir sommerlunsj for medlemmer og andre på Rokk Kafe i Seljord tirsdag 21. juni kl. 12. Vi vil gjerne bli kjent med nye folk – tjenestebrukere, tjenesteytere, pårørende og andre – så ikke vær sjenert; ta kontakt og bli med, da vel. Påmelding: Ring eller send sms til mobil 95 80 97 38 (Odd Volden) innen 15. juni. Vi spanderer lunsj, mineralvann, kaffe og kaker på medlemmer av Mental Helse, mens vi spanderer et kakestykke på dem som ikke er medlemmer, men som likevel har lyst til å være med.


3. mai ble temaet for årets Verdensdag for psykisk helse lansert: Vi trenger hverandre #løftblikket. Du finner mer om Verdensdagen her: https://verdensdagen.no/2022/05/03/tema-2022-vi-trenger-hverandre-loft-blikket/


Vi har allerede landet et arrangement, i Dalen søndag 18. september kl. 16.30. Vi jobber for å få til flere arrangementer. Vi kan søke om midler (frist: 10. juni) fra Mental Helse sentralt, så hvis du har en idé til et arrangement, må du skynde deg.

Vi har hatt vårt første kommunebesøk, i Kviteseid 23. mai, der vi møtte ansatte i tjenestene knyttet til psykisk helse og rus. Det var både hyggelig og nyttig, så nå gleder vi oss til å treffe folkene i de tilsvarende tjenestene i Tokke i august. I løpet av august eller september håper vi også å kunne delta på bålpannetreff i Kviteseid; slike lavterskeltilbud gir oss en sjanse til å treffe tjenestebrukere også – det er jo det vi brenner mest for.


Vi sakser litt fra intervjuet med vårt styremedlem Randi Semb i siste utgave av Mental Helses medlemsblad Sinn og Samfunn:

«Fagfolkene mener de unge voksne kan ha sviktende realitetsorientering, og at gapet mellom ønsker og virkelighet er stor. I avhandlingen argumenterer jeg for at de unge voksne faktisk er realitetsorienterte. Det handler mer om at de ikke vil gi opp håp og drømmer. Jeg mener tjenestene må lytte til hva de unge forteller om drømmer og håp. De må ta de unge på alvor og hjelpe dem til å finne en konkret vei. Forsøkene på «realitetsorientering» kan fort virke mot sin hensikt.

Semb forteller om en jente som klarte seg godt. Hun hadde gått den lange skrittvise veien, og er en suksesshistorie i kommunen. – En slektning av henne med samme vansker hadde klart seg. Det var viktig, for det ga henne en spire til håp. Selv med henne lidelse var det et mulighetsrom. Å gå side om side med folk som klarer det gir håp og resonans.»


Husk Mental Helses hjelpetelefon – 116 123 – hvis du skulle trenge noen å snakke med.


Vi ønsker alle en riktig god pinse!

Flere saker fra Mental Helse Vest-Telemark