29. apr 2022 Mental Helse Vest-Telemark

Nyhetsbrev fra Mental Helse Vest-Telemark april 2022

Den viktigste satsingen vår i år blir kommunebesøkene. Vi ønsker å bli kjent med både brukere, ansatte og medlemmer i de seks kommunene i Vest-Telemark.


Vi har hatt årsmøte og gjennomført årets første styremøte. Nytt styremedlem er Linda Greiner fra Seljord. Randi Semb, Kristen Salmelid og Odd Volden fortsetter i sine verv.


Vi fikk 4.500,- i støtte fra Tokke kommune på tampen av fjoråret – det er vi veldig takknemlige for. Det ga oss en god start på det nye året. Vi har i år søkt om midler fra de fem kommunene som har hatt søknadsfrist til nå, og den siste kommunen får nok også en henvendelse etter hvert.


De første månedene av 2022 har vært spennende for Mental Helse Vest-Telemark. Vi har vært invitert inn i flere kommunale/interkommunale sammenhenger – tre i Seljord og en i Kviteseid. Vi håper de andre kommunene følger etter – vi kan foreløpig ikke love at vi kan stille opp fysisk i alle sammenhenger, men vi er gode på zoom og e-post og telefon og sånn, så vi skal klare å bidra inn i det meste, på ett eller annet vis.


Vi undersøker mulighetene for å få til regelmessige treff i Seljord, der engasjementet blant medlemmene har vært størst til nå. Vi blir glade om vi får signaler fra andre kommuner (både fra medlemmer, tjenestebrukere og tjenesteytere) om det er noe vi kan bidra med.


Den viktigste satsingen i år blir kommunebesøkene. Vi ønsker å bli kjent med både brukere, ansatte og medlemmer i de seks kommunene i Vest-Telemark. Vi kommer til å invitere oss selv til kommunene i tur og orden. Tokke, Seljord og Kviteseid står for tur først – vi håper å ha rukket innom alle tre før 1. september. Vinje, Fyresdal og Nissedal skal vi ta så fort vi har kapasitet til det – forhåpentligvis i løpet av høsten.


3. mai annonseres årets kampanjetema for Verdensdagen for psykisk helse. Mental Helse Vest-Telemark var involvert i tre arrangementer i fjor – i Tokke, Nissedal og Seljord. Vi er avhengige av å få med medarrangører i år også, om vi skal matche fjorårets aktivitet – det satser vi på å få til. Alle henvendelser fra alle kommuner i anledning Verdensdagen vil bli satt pris på.


Vi prøver å få til en enkel sommeravslutning, antakelig i Seljord eller Kviteseid. Hvis du er interessert i å være med, ta kontakt på 95 80 97 38.


Husk Mental Helses hjelpetelefon – 116 123 – hvis du skulle trenge noen å snakke med.


Vi vil gjerne ha flere medlemmer. Sjekk ut mentalhelse.no og se alt Mental Helse har å tilby. I neste utgave av Mental Helses medlemsblad Sinn og Samfunn vil du blant annet finne et intervju med vårt styremedlem Randi Semb, så løp og kjøp:)


Vi ønsker alle gode maidager!

Flere saker fra Mental Helse Vest-Telemark