Årets ildsjel 2022 er Aylin Arikan fra MHO. (Foto: Emilie Gjengedal Vatnøy)
11. mar 2023 Mental Helse Oslo

Aylin kåret til Årets ildsjel 2022

Under Mental Helse konferansen 2023, 9. mars, mottok Aylin prisen for Årets ildsjel av Mental Helse. Juryen har bestått av sentralstyret i Mental Helse.

Nedenfor videredeler vi fra artikkelen Årets ildsjel, møteplass og arrangement er kåretmentalhelse.no. Aylin fra MHO har nemlig vunnet Årets ildsjel 2022!

Kvinner fra ulike kulturer samles til sykveld

Aylin Arikan i Mental Helse Oslo har brukt sitt engasjement for flerkulturelle kvinner, og nå samles 20 kvinner til «Sydilla» hver uke. Hun er kåret til Årets Ildsjel 2022 av Mental Helse.

Det kommer kvinner fra alle samfunnsgrupper på «Sydilla», som arrangeres hver torsdag i regi av Mental Helse Oslo og Aylin Arikan.
Aylin har gjennomført 14 samlinger i løpet av høsten 2022. Kvinnene lærer å sy og det er sosialt samvær på tvers av kulturer. Det lages også et enkelt måltid i løpet av samlingen.

- Samarbeidet med Frivillighetssentralen og bydel Grorud, som har gitt økonomisk tilskudd til to symaskiner, har vært meget positivt. Godt samarbeid på tvers av organisasjoner trekkes frem som et av målene i Mental Helse sin strategi. Dette har Aylin absolutt klart, og vi er stolte av de hun har fått til, sier landsleder i Mental Helse, Ole-Marius Minde Johnsen.

Mental Helse Oslo gratulerer Aylin med Årets ildsjel, Mental Helse Land/Etnedal som vant Årets møteplass og Mental Helse Søndre Salten som vant Årets arrangement for sitt seminar «4 steg ut av ensomheten»!

Flere saker fra Mental Helse Oslo