Fargerike puslespillbiter malt på en vegg.
Bilde: Ashkan Forouzani via Unsplash
9. mar 2022 Mental Helse Oslo

Brukermedvirkning - hever kvaliteten på helsetilbud

Mange av våre medlemmer har lang erfaring med bruk av ulike tjenestetilbud innen psykisk helse. Dette bygger opp verdifull erfaring og kompetanse som kan være nyttig både for den enkelte i videre bruk av tjenestetilbudene, og på systemnivå i utvikling og forbedring av tjenestene.

Egenerfaring kan nemlig være en stor sekk med verdifull kompetanse som kan gi andre brukere bedre kvalitet på tjenestetilbud som tilbys innen psykisk helse i Norge.

Kanskje er du en slik brukermedvirker som kan bringe nyttig erfaring og en brukerstemme inn i bydelenes psykisk helsetilbud i Oslo? Vi har representanter i 7 av bydelenes «Råd for mennesker med funksjonsnedsettelser» Men det betyr at det er 8 råd hvor MHO ikke er representert. Alle sykehus og andre spesialisthelsetjenester innen psykisk helse har også brukerråd. MHO har et stort, udekket behov for brukerrepresentanter.
Mental Helse har som mål å bidra til økt brukermedvirkning, både individuelt og i utformingen av tilbud og tjenester:
Fra Mental Helse sitt Samfunnspolitisk program 2020-2022:

«Mental Helse skal bidra til økt brukermedvirkning, både individuelt og i utformingen av tilbud og tjenester til mennesker med utfordringer innen psykisk helse, rus og/eller vold.
Brukermedvirkning er en rettighet fastlagt i flere lover. I en rekke veiledere er det gitt eksempler på hvordan brukermedvirkning kan bli ivaretatt, både for å påvirke egen behandling gjennom individuell brukermedvirkning, og for å benytte tjenestemottakerens erfaring til å utforme kvalitetsmessig bedre systemer og tjenestetilbud.»…

Kan du tenke deg å bli brukerrepresentant? Vi tilbyr kurs i rollen som brukerrepresentant og vi har erfaringsutveksling og kompetansebygging i vårt Brukerforum (møtes hver måned) åpen for alle MHO’s brukerrepresentanter. Ta kontakt med oss eller kom innom Åpent hus lørdager kl 12-14!

Du kan lese mer om brukermedvirkning her:

Flere saker fra Mental Helse Oslo