17. sep 2021 Mental Helse Oslo

Forespørsel fra Transportøkonomisk institutt

Transportøkonomisk institutt skal gjennomføre et prosjekt for BUFDIR som omhandler hvordan COVID-19 situasjonen har endret reisevanene for personer med psykososiale funksjonsnedsettelser (angst, fobi, OCD, bipolar lidelse, depresjon, ADHD etc.).

I den forbindelse skal vi gjennomføre intervjuer med 10-12 personer som møter ulike utfordringer og barrierer i sammenheng med daglige reiser. Intervjuene foregår over telefon, men dersom man bor i Oslo-regionen kan vi også møtes dersom det er ønskelig – eventuelle reiseutgifter vil da bli dekket

Dersom du har mentale utfordringer knyttet til å reise håper vi at du ønsker å bli med på studien. Prosjektet skal forsøke å kartlegge hvilke behov mennesker med mentale utfordringer har i forhold til transport etter COVID-19 og komme opp med tiltak for å gjøre det enklere å gjøre daglige reiser. Det er ikke krav til hvilke typer transportmiddel du anvender, men vi ønsker først og fremst å få erfaringer fra personer som opplever problemer med å benytte ulike typer transportmidler eller som generelt har problemer med å reise. Også personer som ikke gjennomfører reiser i det hele tatt er interessante for prosjektet.

Personer som ønsker å delta vil bli helt anonymisert i rapporten.

Ta kontakt med Anja Fleten Nielsen, afn@toi.no / (47 47 23 21 16) eller
Kåre Skollerud, khs@toi.no, / (
47 48 94 39 92) dersom du ønsker å delta i studien.

Intervjuene skal gjennomføres i oktober-november

Flere saker fra Mental Helse Oslo